MedWatch

Genmab indgår teknologisamarbejde med storkoncern

Biotekselskabet Genmab indgår aftale med Novartis - kæmpe potentiale, hvis milestones opnås.

Foto: Genmab / PR

Genmab A/S indgår en aftale med Novartis om anvendelse af selskabets DuoBody™ teknologiplatform til at skabe og udvikle bispecifikke antistoffer. Genmab vil skabe paneler af bispecifikke antistoffer mod to sygdomstarget-kombinationer identificeret af Novartis. Al forskningsarbejde relateret til programmerne er fuldt finansieret af Novartis.

“Vi er utroligt glade for at indgå Genmabs andet samarbejde vedrørende DuoBody teknologien, denne gang med Novartis, som er en stærk farmaceutisk samarbejdspartner. Med denne aftale kommer vi et skridt nærmere på at realisere værdien af vores innovative bispecifikke antistofplatform,” siger Jan van de Winkel, ph.d., Chief Executive Officer hos Genmab i en selskabsmeddelelse.

I henhold til aftalen modtager Genmab en upfrontbetaling på USD 2 mio. (cirka DKK 12 mio.). Hvis alle milestones i aftalen bliver opnået, vil den samlede potentielle værdi af aftalen for Genmab være på cirka USD 175 mio. (ca. DKK 1.055 mio.) plus forskningsfinansiering og royalties.

Aftalen forventes ikke at få væsentlig indvirkning på Genmabs resultatforventninger til 2012.

DuoBody-platformen er en innovativ platform til fremstilling og udvikling af bispecifikke antistoffer, som kan forbedre antistofbehandlingen af cancer, autoimmune og infektionssygdomme og sygdomme i centralnervesystemet, skriver Genmab.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier