MedWatch

Medicinalgigant vil være førende inden for R&D

Patentudløb og manglen på nye lægemidler er i fokus i den globale medicinalindustri, men ét selskab spiller nu ifølge Bloomberg klart ud: Vi vil være førende.

Sanofi, Frankrigs største lægemiddelproducent, fremrykker omstruktureringen af  sin forskning og udviklingsenhed (R&D), efter Elias Zerhounis, præsident for Global R&D meddelte, at Sanofi ønsker at være førende i at lancere nye lægemidler på markedet.

Zerhouni fortalte de fremmødte journalister i Sanofis hovedkvarter i Paris, at Sanofi ønsker at blive førende i R&D inden 2015. Virksomhedens forskere skal skrive videnskabelige artikler af høj kvalitet, og på kortere tid og med færre omkostninger, nå en højere succesrate i lægemiddeludvikling end andre virksomheder, sagde han.

Lægemiddelproducenter i hele verden lider under manglen på nye lægemidler samtidig med, at de også er ved at miste patent på mange af deres mest solgte lægemidler. Sanofi har dannet flere samarbejdsaftaler med universiteter og eksterne virksomheder, og øger dens evne til at omsætte videnskabelige opdagelser til nye lægemidler, sagde Zerhouni.

Øget R&D produktivitet "er ikke et spørgsmål om for stor eller for lille, det er et spørgsmål om intelligens," sagde Zerhouni. "Lærebogen der beretter, hvorledes man løser R&D-problemet er endnu ikke skrevet."

 

Læs hele Bloombergs artikel om Sanofis nye målsætning her

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier