Radikale: Vi har lyttet

Det Radikale Venstres skatteordfører mener, at Skatteudvalget har lyttet til og reageret på kritikken af skattelovsændringer for fremførsel af skatteunderskud.
Foto: PR Bavarian
Foto: PR Bavarian

Skatteordfører fra Radikale Venstre Nadeem Farooq siger til MedWatch, at han synes, at regeringspartierne har lyttet til den kritik, der kom fra erhvervslivet, herunder vækstmiljøerne, da lovforslaget blev fremsat.

”Jeg synes, at vi har forsøgt at lytte til den kritik, der har været og også efterkommet ønsket fra vækstmiljøer, så underskudsbegrænsningen ændres fra 1 mio. kr. til 7,5 mio. kr.,” siger han med henvisning til det oprindelige forslag. Heraf fremgik det, at underskud på over 1 mio. kr. højest kunne reducere skatteregningen i senere overskud med 60 procent.

Brev fra Bavarian

Regeringens lovforslag om at begrænse virksomheders fremførsel af skattemæssige underskud er direkte væksthæmmende for mindre, innovative virksomheder, herunder Bavarian Nordic. Det koster jobs og forskning i Danmark.

Det er konklusionen i et brev, som Bavarian Nordics administrerende direktør Anders Hedegaard og finansdirektør Ole Larsen netop har sendt til Folketingets Skatteudvalg.

Helt skørt

Næstformanden for Skatteudvalget, skatteordfører Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, siger, at det røde flertals mål er at presse hver en skattekrone ud af de multinationale selskaber – også selv om de i kampens hede kommer til at jage gode danske forsknings-tunge virksomheder på porten med deres lovforslag.

”Det er helt skørt, at man ikke kan få lov til at fremføre de underskud. Særlig i en branche som medicinalbranchen, hvor man bruger mange penge på udvikling og forskning, er det helt essentielt, at man ikke skal betale skat af de penge, når overskuddet begynder at rulle ind," siger han.

Lovforslagsændringen

I forbindelse med ændringen af lovforslaget skrev skatteministeren til udvalget:

 ”Det er besluttet at ændre forslaget, således at bundgrænsen i stedet fastsættes til 7,5 mio. kr. Det er vurderingen, at der med denne forhøjelse af bundgrænsen i kombination med 60 pct. grænsen er sikret en fornuftig afvejning mellem hensynet til på den ene side nystartede og små virksomheder samt likviditetsbelastningen og på den anden side hensynet til finansierings-elementet.”

Dermed er det planen, fremgår det af det tilpassede lovforslag, at der fastsættes en begrænsning af adgangen til at fremføre underskud til modregning i efterfølgende års positive skattepligtige indkomst. Forslaget omfatter selskaber, og går ud på, at underskud kan modregnes fuldt ud i positiv indkomst op til 7,5 mio. kr., mens et resterende underskud højst kan nedbringe den resterende indkomst med 60 pct.

Har noteret sig tilfredshed

Nadeem Farooq siger:

”Jeg har noteret mig rimelig tilfredshed fra rigtig mange aktører, der har kontaktet os. Jeg er med på, at nogle kunne ønske sig, at vi slet ikke har begrænsninger i underskudsfremførsel.

Jeg vil gerne lytte til Bavarian Nordic og andre, der mener, at vi har et meget stort problem, herunder kigge på Bavarian Nordics tal igen. Men vi har lyttet, og jeg deler ikke opfattelsen af, at det skulle betyde noget specielt for investeringslysten.”

LA: Skatteforslag er helt skørt

Biotekselskab: Lovforslag koster job og forskning 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også