MedWatch

Lundbeck-direktør håber på partner til ny Alzheimersmedicin

Lundbeck er kommet et skridt længere en ny Alzheimersmedicin og benytter nu lejligheden til at bejle til kommende partnere, så den dyre fase-3 kan blive finansieret.

Foto: Lundbeck PR

Lægemiddelkandidaten Lu AE58054 er netop kommet succesrigt gennem den mellemste kliniske udviklingsfase 2, og dermed vil Lundbeck formentlig om mindre end et år kunne indlede endnu et afsluttende klinisk fase 3-program, gerne med en partner om bord.

"Det, at lave sådan et program, er meget omkostnings- og risikofyldt, så vi søger en partner for at dele risiko og omkostninger," forklarer Lundbecks forsknings- og udviklingsdirektør i Lundbeck, Anders Gersel Pedersen.

Han er godt tilfreds med dataene fra det netop afsluttede fase 2 studie med Lu AE58054. Studiet viste, at en kombinationsbehandling bestående af Alzheimersmedicinen Donepezil, også kendt som Aricept og Lu AE58054 mødte de primære effektmål og førte til en statistisk signifikant forbedring i patienternes kognition, eller opfattelsesevne.

Også de sekundære effektmål, herunder målene for i hvor høj grad patienterne evnede at udføre dagligdags aktiviteter, viste positive tendenser ved tilføjelse af LU AE58054 i sammenligning med patienter, som kun fik Donepezil. Data lover godt for anvendelsesmulighederne:

"Det kan blive meget udbredt, for det er et middel med en ny virkningsmekanisme, som du kan tillade dig, at lægge oven i den behandling folk får i øvrigt," vurderer Anders Gersel Pedersen.

"Det er ikke nemt at vise effekt oven på et andet lægemiddel. Derfor er det meget tilfredsstillende, at vi har kunnet gøre det."

Det kommende fase 3 program med Lu AA58054 er under udarbejdelse og ventes indledt i starten af 2013, hvis myndighederne siger god for planerne.

Investeringen i programmet vil blive indledt med eller uden partner ombord, og løber op i over 1 mia. kr. Hvor stor partnerinteresse, der er for programmet, ved Lundbeck endnu ikke, da partnerdrømmene netop er meldt ud. Håbet er en partner, der i forvejen har erfaring med lægemidler til behandling af sygdomme i centralnervesystemet, og som kan supplere Lundbeck godt på de respektive markeder.

Det gælder eksempelvis det amerikanske marked, der er så stort, at man ifølge Anders Gersel Pedersen godt vil kunne forestille sig, at rettighederne deles.

Hos Jyske Bank betyder udsigten til et kommende fase 3 studie med Lu AE58054 ikke det store for senioranalytiker Frank Hørning Andersens værdiansættelse af lægemiddelprogrammet.

"Det er positivt i den forstand, at der er frembragt nogle gode fase 2 data, som kan bane vejen for igangsættelsen af fase 3. Men jeg kommer ikke til at ændre særligt meget på den her baggrund, da jeg egentlig havde ventet, at det ville pege i den retning," siger Frank Hørning Andersen til Ritzau Finans.

Aktien i Lundbeck ligger tirsdag til en stigning på 2,3 pct. til kurs 127,1.

 Positive resultater for mulig dansk Alzheimersmedicin

 Positive results for possible Danish Alzheimer medicine 

 Lundbeck-direktører får aktier for millioner '

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier