MedWatch

Nyt grønt lys til Novo Nordisk i USA

Novo Nordisks insulinanalog  Levemir godkendt til børn i alderen to til 5 fem år i USA.

Novo Nordisk har fået godkendt den langtidsvirkende insulinanalog Levemir i USA til børn i alderen to til fem år med type-1 diabetes.

Det fremgår af en meddelelse fra Novo Nordisk.

Godkendelsen kommer fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Levemir solgte i årets første kvartal for 2,2 mia. kr. ifølge Novo Nordisks seneste regnskab.

Med den seneste godkendelse er Levemir nu godkendt i USA til patienter med type 1 diabetes fra alderen to og opefter, inklusive gravide kvinder. I patienter med type 2 diabetes er Levemir alene godkendt til voksne.

Ifølge Novo Nordisk får mere end 13.000 amerikanere under 20 år konstateret diabetes.

Kommercielt gør det ikke den store forskel, men hos Novo Nordisk glæder man sig over at være
 den første, der kan bryste sig af retten, når det kommer til moderne insuliner.

Det fortæller kommunikationschef Mike Rulis.

"Der er tale om en udvidelse af den eksisterende godkendelse. Det er vi faktisk de første, der får tilladelse til. Hovedkonkurrenten Lantus har ikke godkendelse, så det styrker selvfølgelig profilen i forhold til Lantus," siger Mike Rulis og fortsætter:

"Det sagt, så er patienpopulationen selvfølgeligt meget lille, ud af den store population af diabetikere i USA. Så kommercielt er det ikke nogen større historie."

Levemir er den første moderne insulin, der er godkendt til så små børn. Denne gruppe patienter har tidligere måtte bruge de gamle insuliner.

"Vi er bare glade for, at det nu er muligt at behandle disse børn. Det er i den gruppe, der er den største risiko for faretruende lavt blodsukker, og det er den gruppe, der har den højeste risiko for komplikationer. Så det er rigtigt vigtigt for de børn, at de nu har dette her tilbud. Så vi glæder os mere over det medicinske aspekt end det økonomiske."

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier