MedWatch

Aros Pharma i gang med fase 1-studie

Aros Pharma fik i 2011 tilladelse til at gå i gang med det første klinisk fase 1 forsøg. Bag firmaet står to danske investor-sværvægtere.

Det lille biotekfirma Aros Pharma er nu klar til at kaste sig over fase 1-forsøg med et lægemiddel mod irritabel tyktarm. Irritabel tyktarm er en meget udbredt lidelse, som cirka hver 10. dansker skønnes at lide af, især kvinder.

Det fremgår af det netop aflagte regnskab for 2011.

Tunge aktionærer

Firmaet, der har Novo Seeds og Seed Capital Denmark som aktionærer, blev stiftet i 2009, og det udmeldte formål med selskabet var at udnytte muligheden for at købe og videreudvikle projekter billigt, herunder projekter fra konkursramte selskaber. Bl.a. den nuværede formand for Dansk Biotek, Martin Bonde, var med til at stifte selskabet.

Fokus er på nye lægemidler rettet mod udækkede behov inden for bl.a. smertelindring, infektionssygdomme, inflammation luftvejssygdomme og patienter med dårligt immunforsvar.
Projekter af interesse er i slutningen af præ-kliniske fase 1 eller tidlig fase 2.

En enkelt ansat

Virksomheden er et lille projektfirma, der har en enkelt direktør ansat, Herik Blou, derudover trækker firmaet på konsulenter. Det fremgår også af regnskabet.

Selskabets resultat viser et underskud på knap 2,5 mio. kr., lønudgifterne udgør 240.000 kroner. Forsknings- og udviklingsomkostningerne udgør godt 2,1 mio. kr.. Egenkapitalen er på 7,4 mio. kr., så der er noget at tære på i indeværende år – alt andet lige.

Patientrekruttering

I december 2009 blev ”projektet PPC-5650” købt, dvs. lægemiddelkandidaten mod irritabel tyktarm. I 2011 blev der opnået regulatorisk tilladelse til at gå i gang med klimiske fase 1 på patienter med irritabel tyktarm, og rekrutteringen af patienter er i gang.

Novo Seeds er Danmarks store igangsætter på biotekfronten

Firmaer i kø for at hente friske penge i Seed Capital Denmark

Underskud i fond efter fejlslagent forsøg og nul exits i 2011 

 

Formand: Bioteks udfordring bliver at bevare gejsten

Biotek-chef afviser mangel på engagement i ny model 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier