MedWatch

Tidligere biotekkonge er igen på kant med loven

David Blech en investor, der var kendt  som "King of Biotech" før han tilstod anklagerne om aktiemanipulation i 1998, er igen kommet på kant med loven i en sag om ulovlig handel med aktier fra to biotekvirksomheder.

Blech fortalte i onsdags en dommer i New York, at han i 2007 og 2008  med meget korte mellemrum, købte og solgte Pluristem Therapeutics Inc. og Intellect Neurovidenskaber Inc aktier, i et forsøg på at skjule sine egne salg, som kunne have reduceret aktiernes værdi.

56-årige Blech udtalte, at han var så overbevist om, at Pluristem ville blive en succes, at han lånte penge en stor del af de penge han brugte på at hjælpe venner og familie med at købe aktier på Over the Counter Bulletin Board (handelssted for ikke noterede aktier, red.)

"Ved at sælge mine Pluristem aktier som jeg gjorde, og tilbagekøbe nogle af de aktier jeg havde solgt via venners og families konti, var jeg i stand til at skjule min virkelige intention for markedet, og samtidig få de penge, jeg havde brug for,  til at tilbagebetale  noget af min gæld," fortalte Blech den amerikanske dommer Frank Maas i Manhattan Federal Court.

Selskaberne er ikke anklaget for nogen forseelser.

Den øverste amerikanske markedsregulator har indgivet  anklager mod Blech, der siden 1980 har været stifter af en række virksomheder og storinvestor i den bioteknologiske sektor, hvilket har givet ham kælenavnet  "King of Biotech."

Læs hele Reuters artikel om David Blev forseelser her

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier