MedWatch

ALK fik tilbagegang i Q1

Den danske allergivirksomhed oplevede et ringere første kvartal end sidste år, men lever op til analytikernes forventninger. Forskellen skyldes dog engangsudbetalinger fra samarbejdspartnere sidste år.

Foto: ALK-Abelló / PR

ALK-Abelló leverede helt på linje med analytikernes forventninger et resultat for første kvartal, som var en smule dårligere end sidste år.

Overskuddet før skat endte på 66 mio. kr. mod 208 mio. kr. i samme periode sidste år, og omsætningen faldt til 607 mio. kr. fra 743 mio. kr. i samme periode sidste år. Nedgangen skal dog ses i lyset af, at ALK i første kvartal sidste år modtog en engangsbetaling fra sin japanske partner Torii på 134 mio. kr.

Samtidig brugte selskabet i de første tre måneder sidste år en indlicenseret adrenalinpen til selskabets produkt på det område. Det blev droppet senere i 2011, og selskabets valgte i stedet at introducere sin egen pen, Jext. Det ventes på lang sigt at give ALK en bedre indtjening, men på den korte bane har det kostet 53 pct. af salget sammenlignet med sidste år.

Fremgang i vaccinesalg

Derimod er salget af selskabets allergivacciner steget med 3 pct. især drevet frem af selskabets store håb, den tabletbaserede allergivaccine mod græspollenallergi, som i årets første tre måneder solgte for 57 mio. kr. Det er 12 pct. mere end sidste år.

Også selskabets dråbebaserede vacciner, SLIT, oplevede fremgang på 4 pct. og solgte i første kvartal for 212 mio. kr. Derimod var salget af de injektionsbaserede vacciner næsten status quo med et salg på 263 mio. kr. mod 261 mio. kr. året før.

Især Italien og Spanien giver fortsat selskabet problemer, mens man oplever positive tendenser i Frankrig, Tyskland og resten af Mellem- og Nordeuropa.

Jyske Bank: ALK's Q1 kvartal i skyggen af nyhedsstrøm

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier