ALK fik tilbagegang i Q1

Den danske allergivirksomhed oplevede et ringere første kvartal end sidste år, men lever op til analytikernes forventninger. Forskellen skyldes dog engangsudbetalinger fra samarbejdspartnere sidste år.
Foto: ALK-Abelló / PR
Foto: ALK-Abelló / PR
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

ALK-Abelló leverede helt på linje med analytikernes forventninger et resultat for første kvartal, som var en smule dårligere end sidste år.

Overskuddet før skat endte på 66 mio. kr. mod 208 mio. kr. i samme periode sidste år, og omsætningen faldt til 607 mio. kr. fra 743 mio. kr. i samme periode sidste år. Nedgangen skal dog ses i lyset af, at ALK i første kvartal sidste år modtog en engangsbetaling fra sin japanske partner Torii på 134 mio. kr.

Samtidig brugte selskabet i de første tre måneder sidste år en indlicenseret adrenalinpen til selskabets produkt på det område. Det blev droppet senere i 2011, og selskabets valgte i stedet at introducere sin egen pen, Jext. Det ventes på lang sigt at give ALK en bedre indtjening, men på den korte bane har det kostet 53 pct. af salget sammenlignet med sidste år.

Fremgang i vaccinesalg

Derimod er salget af selskabets allergivacciner steget med 3 pct. især drevet frem af selskabets store håb, den tabletbaserede allergivaccine mod græspollenallergi, som i årets første tre måneder solgte for 57 mio. kr. Det er 12 pct. mere end sidste år.

Også selskabets dråbebaserede vacciner, SLIT, oplevede fremgang på 4 pct. og solgte i første kvartal for 212 mio. kr. Derimod var salget af de injektionsbaserede vacciner næsten status quo med et salg på 263 mio. kr. mod 261 mio. kr. året før.

Især Italien og Spanien giver fortsat selskabet problemer, mens man oplever positive tendenser i Frankrig, Tyskland og resten af Mellem- og Nordeuropa.

Jyske Bank: ALK's Q1 kvartal i skyggen af nyhedsstrøm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også