MedWatch

Novozymes Biopharma i nyt fremstød

Kommercielt fremstød af hyaluronsyre til medicinalsektoren fra kinesisk fabrik er en milepæl, siger direktør.

Foto: Thomas Borberg

Novozymes Biopharma starter nu den kommercielle lancering af selskabets hyaluronsyre kaldet Hyasis. Produktet retter sig mod medico- og farmaceutiske markeder, hvor produktet indgår i produkter til gigtbehandling, øjenoperationer og andre former for medicinske produkter.

Det ny produkt kommer fra Novozymes' spritnye fabrik i Tianjin i Kina og skal positionere Novozymes i et marked med en anslået værdi på 1 mia. kr. årligt.

"Leverancerne af hyaluronsyre på kommerciel basis fra vores nye fabrik markerer en vigtig milepæl," siger Thomas Videbæk, der som koncerndirektør i Novozymes sidder med ansvaret for biopharma-aktiviteterne.

De første kunder har testet produktet med gode resultater, hvilket har medført ordrer på hyaluronsyre til såvel medicinsk udstyr som til farmaceutiske kunder.

Anlæg i Kina

Novozymes' kinesiske anlæg producerer hyaluronsyren i overensstemmelse med farmaceutiske standarder, og de første kommercielle produkter indeholdende Hyasi som råmateriale ventes at være på markedet i indeværende kvartal.

Hidtil er hyaluronsyre produceret på basis af biologiske kilder som hanekamme eller af forskellige stammer af Streptococcus. Men denne produktionsform giver potentielle problemer, og farmaindustrien har derfor efterspurgt hyaluronsyre-producenter på "animal-free"-basis ikke mindst på grund af øgede regulatoriske renhedskrav.

Strammere krav

"Da reglerne i og kravene til den medicinske industri bliver hårdere og hårdere, mener vi, at vi er godt positioneret til at tilbyde kunderne en forbedret kilde af hyaluronsyre, der vil opfylde deres behov på lang sigt."

Hyaluronsyre er et kulhydrat (polysakkarid), som findes naturligt i alle pattedyr, som er identisk overalt. Forekomsten af hyaluronsyre i den menneskelige krop er størst i huden, glaslegemet og bindevævet, men da syren ikke gendannes isamme takt, som den forbruges, opstår der en "mangelsituation" i kroppen, efterhånden som alderen skrider frem.

Syrens vigtigste egenskab er evnen til at binde vand, hvilket er væsentligt for styrkelse af vævsstrukturen og smøring afled og muskler, hvor hyaluronsyre også fungerer som støddæmper i de vægtbærende led.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier