MedWatch

Pengeregn over DTU

Novo Nordisk Fondens bevillinger til DTU er efter nye bidrag tæt på en milliard kroner.

Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE

Pengeregnen over DTU fra Novo Nordisk Fonden fortsætter ufortrødent. Fonden har således bevilget yderligere 280 mio. kr. til DTUs Center for Biosustainability, og det er et beløb, der følger i hælene på 700 mio. kr., der blev bevilget for halvandet år siden.

Det skriver Berlingske.

”Bevillingen betyder, at DTU bliver verdensførende inden for bioprocessing og bioteknologi. Vi kommer til at stå i en meget unik situation, hvor de eneste, der kan måle sig med os, er nogle af de største forskningsmiljøer i USA,” siger prorektor på DTU, Henrik Wegener, til avisen.

Værtsceller fra dyr

De nye friske millioner skal bruges til at forske i, hvordan man ”mere målrettet og effektivt kan fremstille biologisk medicin ved hjælp af såkaldte værtsceller fra pattedyr.”

Professor Bernhard Palsson, der er leder af Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability, siger til Berlingske:

”Programmet samler en gruppe af verdens førende forskere for at tackle en stor og vigtig udfordring i den biofarmaceutiske industri.”

Der skal etableres tre nye forskningssektioner, og bevillingen kan finansiere omkring 50 nye forskerstillinger.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier