MedWatch

Sandoz køber kopivirksomhed for 1,5 mia. dollar

Sandoz, der er Novartis' kopi-selskab, poster halvanden mia. dollar i en kopiproducent, så selskabet nu kan kalde sig verdensetter i generisk produktion af dermatologiske produkter.

Novartis AGs generiske lægemiddelvirksomhed Sandoz meddelte onsdag, at den opkøber den dermatologiske kopiproducent Fougera Pharmaceuticals for 1,5 mia. dollar.

Sandoz er den næststørste generisk lægemiddelproducent i verden og siger, at aftalen vil gøre dem til det største selskab for generiske dermatologiske produkter på det amerikanske marked og på verdensplan. Fougera havde 429 millioner dollar i omsætning i 2011, mere end det dobbelte af Sandozs dermatologiindtægter.

Sandoz udtaler, at aftalen  vil medføre en udvidelse at deres forretning inden for bioteklægemidler, injicerbare lægemidler, infektion behandlinger og oftalmologiske produkter . Sandoz siger, at Fougera har to erhvervsområder: Fougera generiske lægemiddelenhed, og PharmaDerm, som fremstiller navnebeskyttet special lægemidler.

Fougera har hovedsædei Melville, NY, og er ejet af en gruppe af private equity firmaer. Virksomheden har omkring 700 medarbejdere.

Læs hele artiklen fra businessweek om Sandozs opkøb her

 

Samfundet sparer halv mia. på patentudløb 

Sundhedsøkonom frygter evighedspatenter

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier