MedWatch

Sanofi slår forventningerne - Lantussalg stiger 21 pct

Novo Nordisks konkurrent, den franske medicinalgigant Sanofi, overstiger forventningerne med dagens førstekvartalsregnskab.

Sanofi kunne som Novo Nordisk godt leve op markedets forventninger. Mens omsætningen var helt som ventet på 8,51 mia. euro, endte resultatet på 2,44 mia. euro mod estimeret 2,20 mia. euro. I forhold til samme kvartal sidste år voksede den samlede omsætning med 7 pct.

Sanofis insulin Lantus, der konkurrerer med Novo Nordisk, oplevede en salgsvækst på 21 pct. til 1,1 mia. euro. Apidra-salget (hurtigvirkende insulin) steg med 4,1 pct. til 52 mio. euro.

I 2012 forventes de europæiske lægemiddelmyndigheder at godkende Lyxumia, en GLP-1 analog, som er udviklet i samarbejde med danske Zealand Pharma. Lyxumia er udviklet af danske Zealand Pharma og licenseret til Sanofi. I november 2011 indsendte Sanofi ansøgning om markedsføringstilladelse for lixisenatid (Lyxumia) til det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Registreringsansøgningen for lixisenatid i USA forventes at blive indsendt i 4. kvartal 2012.

Sanofi har indsendt 3 lægemidler til godkendelse hos de amerikanske og/eller europæiske lægemiddelmyndigheder i det første kvartal af 2012: Aubagio i EU og Kynamro og Zaltrap i USA.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier