MedWatch

Sydbank positivt overrasket over Coloplast

Sydbank-analytiker er især overrasket over udviklingen i to sektorer.

Coloplasts regnskab for andet kvartal bød noget overraskende på en opjustering af forventningerne til EBIT-marginen i både kr. og lokale valutaer for hele regnskabsåret, så selskabet nu venter en EBIT-margin på 29 pct. mod tidligere 28 pct. i kr., mens overskudsgraden i lokale valutaer nu ventes at ramme 28 pct. mod tidligere 27 pct.

Samtidig fastholdt Coloplast sin forventning til den organiske vækst for hele 2011/12, og det var en stor overraskelse for en stribe analytikere, herunder Søren Løntoft Hansen, der analyserer Coloplast hos Sydbank.

"Det er et overraskende positivt regnskab. Jeg havde forventet en nedjustering af den organiske vækst, så det er flot, at Coloplast fastholder der og samtidig opjusterer forventningerne til overskudsgraden. Man skal tænke på, at der på nogle markeder har været meget vanskelige vilkår, "siger han til Ritzau Finans.

Fremhæver to sektorer

Han nævner blandt andet flot vækst i divisionerne Kontinens og Urologi, som begge voksede mere, end analytikerne, ifølge SME Direkt, havde ventet. Men specielt Sår og Hudpleje kom med opløftende nyheder fra andet kvartal.

"I Urologi skriver Coloplast om tendens til stigende salg af implantater, hvilket kan indikere, at salget igen er på ret kurs. For Hud- og Sårpleje, som tidligere har voldt problemer, havde jeg ventet en negativ vækst, men også her overraskede man positivt med en vækst på 1 pct.," siger Søren Løntoft Hansen.

Han ser ligeledes flotte takter fra selskabets omkostningsstyring. Specielt færre udgifter til forskning og udvikling har, ifølge Sydbank-analytikeren, hjulpet opjusteringen på vej.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier