MedWatch

Amerikansk storbank:Victoza-salg kan skuffe i første kvartal

Den amerikanske storbank Merrill Lynch tror ikke, at Victoza-salget har været så godt i første kvartal, som resten af markedet.

Foto: Novo Nordisk/PR

Salget af Novo Nordisks diabetes 2-middel Victoza har traditionelt slået alle forventninger, men der kan være lagt op til en skuffelse i første kvartal, mener den amerikanske storbank Bank of America - Merrill Lynch. Banken estimerer et noget lavere salg af Victoza i første kvartal end konsensus, og peger på, at nogle aktører i markedet kan have overset, at Victoza-salget i fjerde kvartal blev løftet ekstraordinært af en tilbageført hensættelse på estimeret 250 mio. kr.

"Konkret har Novo oplyst, at det hensatte ventede rabatter gennem 1-3 kvartal. De faktiske rabatter blev dog lavere, end man tog højde for, og der blev gennemført en tilbageførsel i fjerde kvartal, som vi estimerer til 250 mio. kr., hvilket resulterer i et underliggende salg i fjerde kvartal på cirka 1,8 mia. kr. mod rapporteret 2,1 mia. kr., skriver bankens analytikere op til offentliggørelsen af Novos kvartalsregnskab på fredag.

Banken estimerer en kvartalsmæssig salgsfremgang for Victoza på 200 mio. kr. og modellerer dermed en omsætning for lægemidlet på 2 mia. kr. i første kvartal. Konsensus ligger til sammenligning på 2,2 mia. kr.

Derfor kan regnskabet skabe et kortvarigt kurspres på Novo, vurderer børshuset, der dog holder fast i anbefalingen "køb" og ser et ethvert tilbagefald i aktien som en købsmulighed.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier