MedWatch

Studie viser stor off-label brug af lægemidler

Et canadisk studie viser, at læger læger i stor grad ordinerer medicin til sygdomme, som det ikke er godkendt til.

Foto: Morten Flarup, Jyllands-Posten

Et canadisk studie viser nu, at såkaldt "off-label" brug, hvor lægemidler udskrives til behandling af andre sygdomme, end de er godkendt til, er ret så udbredt fænomen. Et studie fra den canadiske provins Quebec viser, ifølge Reuters, at 11 pct. af recepterne kunne klassificeres som off-label.

Studiet bygger på 250.000 recepter udskrevet i perioden 2005-2010 til lige over 50.000 patienter af 113 praktiserende læger. Medicinalselskaberne må ifølge loven ikke markedsføre medicin til områder, det ikke er godkendt til. Lægerne bliver dog ofte opmærksomme på mulighederne i forbindelse med studier af medicinen til anden anvendelse. Eksempelvis bruges Novos diabetes 2-middel, Victoza, ifølge analytikere allerede off-label til fedmebehandling. Novo er i færd med de afsluttende kliniske fase 3-studier af Victoza til behandling af fedme og håber at kunne lancere Victoza som vægttabsmedicin i 2014.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier