MedWatch

Novo A/S scorer milliardbeløb på Chr. Hansen-investering

Novo A/S' investering i Chr. Hansen har vist sig at være en guldrandet forretning, og oven på torsdagens regnskab krydser gevinsten ti cifre.

Foto: Paolo Gadler / Stock

Siden Novo A/S, moderselskabet bag Novo Nordisk og Novozymes, i starten af januar 2012 overtog en aktiepost på 25,66 pct. i Chr. Hansen fra den franske kapitalfond PAI, er værdien steget med en tredjedel.

Det betyder, at Novo A/S' udlæg på 4,14 mia. kr. nu er vokset til en værdi på 5,51 mia. kr. - gevinsten er altså på 1,37 mia. kr., eller 33,2 pct., på kun tre måneder.

Ikke mindst Chr. Hansens halvårsregnskab for 2011/12, der blev præsenteret onsdag og får aktien til at stige 7,7 pct. på børsen, bidrager til Novo A/S' pæne - omend urealiserede - profit.

Novo A/S udtalte i januar, at det dog ikke har planer om at købe mere op i Chr. Hansen.

"Vi har ikke intentioner om at få kontrollerende indflydelse i Chr. Hansen og ser frem til at støtte selskabet som en langsigtet minoritetsaktionær," sagde administrerende direktør Henrik Gürtler fra Novo A/S i forbindelse med købet.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier