MedWatch

Sydbank: Sværere vækstbetingelser viser sig hos ALK-rival

De svagere vækstrater for allergivacciner afspejler sig i Stallergens tal for første kvartal, mener analytiker i Sydbank.

Søren Løntoft spår en nedgang i væksten for Grazax. | Foto: ALK-Abelló / PR

ALK-Abelló og den franske rival Stallergenes kan som ventet se frem til lavere vækstrater på markedet for allergivacciner efter et par svage pollensæsoner. Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen efter at have set salgstallene fra ALK-Abellós store franske konkurrent.

Stallergenes omsætning voksede med 7 pct. til 75,7 mio. euro, hvilket var et lidt lavere væksttempo end i samme periode sidste år, hvor fremgangen var 9 pct.

"Det er generelt nogle sværere vilkår, de opererer under. Der er nogle skærpede regulatoriske krav til nogle af de ældre midler, som selvfølgelig er med til at dæmpe væksten sammen med de to svage pollensæsoner, som jeg forestiller mig vil være med til dæmpe væksten for Grazax på nogle europæiske markeder," siger Søren Løntoft Hansen.

Han understreger dog, at udviklingen ikke er overraskende. Stallergenes varsledes således allerede en vækstnedgang i selskabets årsregnskab for 2011, og har i første kvartal leveret en salgsfremgang i toppen af de i øvrigt uændrede forventninger om en salgsfremgang på 5-7 pct.

 ALK-rival fik salgsfremgang i første kvartal

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier