MedWatch

Analytiker: Novo stiger på betryggende Victoza-udmelding

Et rekordniveau for Novo Nordisk-aktien begrunder Jyske Banks analytiker med, at medicinalgiganten har givet investorerne betryggende udmeldinger efter tvivl om fedmekandidaten Victoza.

Otte minutter efter tirsdagens åbning på fondbørsen, var Novo Nordisk-aktien oppe i det højeste niveau nogensinde med kurs 840. Ifølge Frank Hørning Andersen, der er aktieanalytiker i Jyske Bank, skyldes stigningen betryggende Victoza-udmeldinger fra Novo Nordisk efter spekulationer i markedet om en eventuel forsinkelse af fedmemiddel-versionen af Victoza.

"Aktien startede festen i går på udmeldingen fra Novo Nordisk o, at man fortsat føler sig konsistente på, at lancere Victoza i 2014. Det kommer oven på spekulationerne efter sidste uges panelafgørelse (i FDA), der skulle tage stilling til, hvorvidt der skulle laves hjerte/kar-studier før eller efter en godkendelse. Snakken gik på, om afgørelsen måske skulle have forsinket Victoza i to til tre år," siger han til Ritzau Finans.

"Novo Nordisk var i går ude og sige, at selskabet fortsat venter at lancere Victoza i 2014," konstaterer aktieanalytikeren.

"Jeg tror, det er eftervirkningerne af udmeldingen, der kommer til at påvirke kursen i dag. Man skal huske på, at Victoza kan blive et ekstremt stort produkt for Novo Nordisk. Novo nyder en kæmpe tillid i markedet. Derfor vægter sådan en udmelding meget tungt," siger Frank Hørning Andersen.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier