MedWatch

Novo Nordisk bryder kurs 800

Aktiemarkedet har stor tiltro til Novo Nordisk, og det gælder bl.a. Bank of America med en ny anbefaling.

Den danske insulingigant Novo Nordisk har mandag eftermiddag brudt det vigtige niveau i kurs 800 oven på en særdeles god dag for aktien. Aktien stiger over fire procent.

Sidste uge satte aktien sig efter et ekspertpanel under den amerikanske sundhedsstyrelse, FDA, anbefalede yderligere studier før Victoza kan sendes på markedet mod fedme. I værste fald kunne det udskyde stoffets indtræden på markedet, og dermed en frygtelig masse penge i Novos kasse, med flere år.

Novo Nordisk selv venter dog fortsat en lancering af stoffet i 2014, og oven i det har Bank of America hævet sit kursmål til 950 fra 830, da man ser Victoza som et potentielt "unikt" produkt til behandling af fedme og diabetes samtidigt. Bank of America ser et salg på 8,6 mia. kr. årligt for stoffet.

Medvind fra recepttal

Omkring middag fik Novo Nordisk yderligere medvind, da de seneste recepttal fra Wolters Kluwer viser, at Victoza fastholder en markedsandel på 56 pct. for diabetesmidler af dets type, mens den hurtigvirkende insulinanalog Novolog også er gået frem på det amerikanske marked.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier