MedWatch

Topchefer: "Det mest spændende projekt i vores respektive karrierer"

Medwatch anbefaler: Et amerikansk private-equity firma med kontor i Schweiz har startet en ny virksomhed som skal udvikle såkaldte antibody-drug konjugater – dvs. behandlinger som kombinerer antistoffer med traditionelle lægemidler – til kræftbehandling.

Celtic Therapeutics Management LLLP - en private-equity virksomhed, som en tidligere topchef fra Pfizer Inc. (PFE) har været med til at stifte - har startet en ny virksomhed som skal udvikle behandlinger, der kombinerer antistoffer med kræftdræbende lægemidler.

Den nye virksomhed, ADC Therapeutics Sarl, får base i Lausanne i Schweiz og har et start-budget på 50 millioner US dollars, siger Celtics medstiftere, Peter Corr og Stephen Eveans-Freke, i et interview. Celtic får aktiemajoriteten i ADC Therapeutics, som vil bruge kemiske forbindelser som er udviklet af Spirogen Ltd., en anden virksomhed i firmaets portefølje.

ADC Therapeutics kommer til at konkurrere med nogle af verdens største lægemiddelsproducenter om at udvikle en mere sikker og fokuseret kræftbehandling. Pfizer, Eli Lilly (LLY), Abbott Laboratories (ABT), Bayer AG (BAYN) og Roche Holding AG (ROG) udvikler alle antibody-drug konjugater med partnere såsom Seattle Genetics Inc. (SGEN), ImmunoGen Inc. (IMGN) og Genmab A/S (GEN).

”Jeg har haft med udviklingen af kræftmedicin at gøre i over 30 år,” siger Evans-Freke, som i 1980erne var investeringsansvarlig for Genentech Inc., der nu er en del af schweiziske Roche. ”Peter og jeg er enige om at det her er det mest spændende projekt i vores respektive karrierer. Folk står i kø for at få adgang til Spirogen’s forskning,” siger han.

Læs artiklen fra Bloomberg Businessweek her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier