MedWatch

Protester indstiller sejlads med forsøgsdyr

Protester fra dyreretsforkæmpere får nu flere rederier til at indstille al sejlads med forsøgsdyr mellem Europa og Storbritannien. Rederiet DFDS mener ikke, det er kampen værd.

Det er slut med at sejle forsøgsdyr til Storbritannien. Det har den britiske dyretsorganisation National Anti-Vivisection Alliance sat en effektiv stopper for ved hjælp af demonstrationer og emails til rederiernes medarbejdere, skriver ShippingWatch.

"Vi har transporteret dyrene på en diskret måde, men når virksomhedens ry kommer under beskydning på en organiseret måde, så er tiden inde til at stoppe sejladsen," siger tallmandens i P&O Ferries, Chris Laming til ScienceInsider.

Beskeden indtægt

Også Stena Lines og DFDS har taget konsekvensen af protesterne fra National Anti-Vivisection Alliance.

"Transport af forsøgsdyr repræsenterer en minimal indtægstkilde, så vi mener ikke, at det er kampen værd," siger informationschef i DFDS, Gert Jakobsen, til ShippingWatch. 

Forsøgsdyrene, som primært er mus, bliver blandt andet brugt ved forskning og udvikling af medicin til patienter, som lider af Alzheimer's og kræft. Den internationale transport af forsøgsdyr foregår som regel med fly, men tidligere dyreretskampagner har fået flyselskaber og lufthavne til at indføre restriktioner på handlen mellem Storbritannien og resten af verden, og derfor har Storbritannien istedet brugt søvejen. Men den kanal er nu også lukket. Storbritannien importerer cirka tre ud af 1000 forsøgsdyr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier