MedWatch

Kinesiske sundhedsnedskæringer truer lægemiddelproducenters fortjeneste

MedWatch anbefaler: De kinesiske sundhedsmyndighederne vil sætte prisen ned på medicin.

Efter en grundig gennemgang af landets sundhedssystem, har kinesiske myndigheder – til gene for landet største lægemiddelproducenter - lovet at udvide prisnedsættelserne på lægemidler, i forsøget på at nedbringe omsorgsudgifterne til en aldrende befolkning.

Politiske beslutningstagere, som i tirsdags afsluttede deres årlige National People Congress i Beijing, lovede at gøre lægehjælp mere overkommelig og udvide dækningen af offentlig finansieret sygesikring. Planen vil blive støttet af en licitationsordning testet i den kinesiske Anhui provinsen, der tilskynder lægemiddelsproducenter til at konkurrere på pris og kvalitet for statslige kontrakter.

Mens ældre tidligere blev passet af deres børn, har urbaniseringen og landets èt-barns politik udhulet traditionen med familiepasning, og i stedet er opgaven overgået til staten. Regeringen ønsker at udvide brugen af den nye indkøbsmetode, som førte til prisnedsættelser på mindst 30 procent på vigtige lægemidler i det forgangne år, sagde Sun Zhigang, den øverste embedsmand, der overvåger disse prisændringer.

De omkostningsbesparende foranstaltninger har hidtil ført til nedjusteringer på United Laboratories International Holdings og Wuyi International Pharmaceutical Company. United Laboratories, hvis aktier handles i Hong Kong, sagde i sidste måned, at firmaets 2011 indkomst ville "falde væsentligt" grundet regeringens prisnedsættelsespolitik.

Læs hele Bloombergs artikel om den kinesiske sundhedsreform her

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier