MedWatch

Medicinalfirmaer ønsker forsat forskning med gigtmedicin

Medwatch anbefaler: Lægemiddelfirmaer ønsker, at FDA åbner for forskning, der ellers er lukket ned, skriver everydayhealth.com

Tre af de største lægemiddelproducenter har udtrykt overfor de amerikanske sundhedsmyndigheder, at de ønsker forsat forskning med nervevækstfaktor-hæmmere, (eksperimentel arthritis medicin), der tidligere har været forbundet med mislykkede forsøg og knogleskader.

Det er ingen overraskelse, at der er stor interesse for nye potentielle behandlinger mod gigt. Nye tal viser, at en ud af fem amerikanere er blevet diagnosticeret med en form for gigt, og disse tal forventes at stige. Men grundet forlydninger om knogleskader og mislykkede forsøg, har forsøgene med gigtmedicin, kendt som nervevækstfaktor-hæmmere, været sat på standby siden 2010.

Nu forventes lægemiddelproducenter at argumentere for fortsat forskning inden for disse stofferpå et offentligt møde med de amerikanske sundhedsmyndigheder i denne uge.

Smerter reduceret

Nervevækstfaktor-inhibitorer fungerer ved at blokere nervevækstfaktorer, som bliver frigivet af kroppen som respons på en smertestimulus. Resultaterne af kliniske forsøg var i første omgang lovende.

I en rapport offentliggjort i New England Journal of Medicine, fremgik det, at slidgigtpatienter, som anvender tanezumab, en nervevækstfaktor udviklet af Pfizer Inc, havde haft betydeligt reducerede smerter i knæet sammenlignet med de patienter, der havde indtaget placebo.

Men der var også rapporter om forværring af slidgigt hos nogle af undersøgelsens deltagere. Efterat lignende problemer blev rapporteret fra undersøgelser af nervevækstfaktor hæmmere udført af Johnson & Johnson og Regeneron Pharmaceuticals, stoppede de amerikanske sundhedsmyndigheder i 2010 for denne form forskning.

Læs hele artiklen om udsigterne for gigtmedicin her

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier