MedWatch

Fedme: Pille eller pen?

Novo Nordisk kan om få år have en fedmebehandling på markedet, og det vil i givet fald være en lille hellig gral. Men sprøjten kan være en betydelig hindring, mener skeptikere.

Foto: Novo Nordisk/PR

Vejen mod den perfekte fedmemedicin er brolagt med både dødsfald, skuffende vægttab og økonomiske fiaskoer. Men med en galopperende fedmeepidemi og en verdensbefolkning fyldt med drømmen om en slankere krop og en svindende vilje til at gøre det oplagte - spise mindre og motionere mere - afskrækker erfaringerne ikke.

Til sommer får Novo Nordisk endelige data fra de afgørende forsøg med sit bud på en fedme-behandling med stoffet liraglutide. Det er en godkendt diabetesmedicin, der allerede har vist, at den giver vægttab. Men i fedmeversionen er doseringen fordoblet flere gange.

Desuden vil Novo Nordisk, selv hvis data er nok så lovende, ifølge skeptikerne have et betydeligt praktisk problem: Behandlingen skal sprøjtes ind i huden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier