MedWatch

Amgros opnåede højere rabat på lægemidler i 2011

Til trods for, at der kommer nye, dyrere lægemidler på markedet, og at forbruget stiger, opnåede Amgros større besparelser i 2011 i form af en højere rabatprocent.

Foto: NDAHL TORBEN

Amgros, hvis opgave er at sikre indkøb af lægemidler billigst muligt til de offentlige sygehuse, købte i 2011 lægemidler for 5, 7 mia. kr.. Det var en stigning på 2,4 procent i forhold til året før, skriver Børsen.

Indkøbsselskabet, der også har til opgave at skaffe rabatter ved indkøb i forhold til de vejledende priser, opnåede dog sidste år en rabatprocent på 21,57 procent. Det skal ses i lyset af, at denne rabatprocent normalt ligger i størrelsesordenen 19 procent.

”Vores gennemsnitlige rabat er stigende, fordi vi har fået kontrakt på en række varer, som vi ikke tidligere havde kontrakt på, og så er der en række varer, hvor vi har fået forbedret rabatten,” siger Amgros ´adm. direktør Flemming Sonne til Børsen.

Patentudløb har også været med til at forbedre rabatten; omvendt findes der leverandører, der ikke vil forhandle om rabatter.

Amgros bekymret for voldsom kopikonkurrence

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier