MedWatch

Amgros opnåede højere rabat på lægemidler i 2011

Til trods for, at der kommer nye, dyrere lægemidler på markedet, og at forbruget stiger, opnåede Amgros større besparelser i 2011 i form af en højere rabatprocent.

Foto: NDAHL TORBEN

Amgros, hvis opgave er at sikre indkøb af lægemidler billigst muligt til de offentlige sygehuse, købte i 2011 lægemidler for 5, 7 mia. kr.. Det var en stigning på 2,4 procent i forhold til året før, skriver Børsen.

Indkøbsselskabet, der også har til opgave at skaffe rabatter ved indkøb i forhold til de vejledende priser, opnåede dog sidste år en rabatprocent på 21,57 procent. Det skal ses i lyset af, at denne rabatprocent normalt ligger i størrelsesordenen 19 procent.

”Vores gennemsnitlige rabat er stigende, fordi vi har fået kontrakt på en række varer, som vi ikke tidligere havde kontrakt på, og så er der en række varer, hvor vi har fået forbedret rabatten,” siger Amgros ´adm. direktør Flemming Sonne til Børsen.

Patentudløb har også været med til at forbedre rabatten; omvendt findes der leverandører, der ikke vil forhandle om rabatter.

Amgros bekymret for voldsom kopikonkurrence

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier