MedWatch

USA's biotekindustri forsøger at fjerne forhindringer for godkendelser

MedWatch anbefaler: Trods store fremskridt på behandlingsfronten med lægemidler bliver det dyrere og tager længere tid at få produkter på markedet. Den faktum er på dagsordenen på stor konference, fremgår det af artikel fra San Francisco Chronicle .

Når man kaster et blik på punkterne på dagsordenen fra dette års konference for den amerikanske biotekindustri, er der en ting der skinner klart og tydeligt igennem: Hvordan fjerner man forskellige forhindringer og sørger for, at nye lægemidler når hurtigere og billigere frem til patienterne.

Hurtigere end de 10 til 15 år, det pt. tager at få et nyt lægemiddel på markedet i USA, og billigere end de mere end 1 milliard dollars,  som hvert enkelt projekt løber op i.

På trods af alle de fremskridt, man har gjort inden for lægemiddelbehandlinger de seneste år, så er der en stigning i både, hvor meget tid og hvor mange penge, der bliver brugt på dem, siger Gail Maderis, adm. direktør i BayBio, det nordcaliforniske industrikonsortium som er medsponsor af den to dage lange konference, som løber af stablen fra i San Francisco.

”Vi står nu i en situation hvor aspirin nok ikke engang ville blive godkendt af FDA pga. de risiko-faktorer, som er forbundet med det,” siger hun. 

Der forventes mere end 1.000 deltagere til konferencen, hovedsagligt fra det såkaldte ’bay-area’ og det sydlige Californien, men også fra andre amerikanske virksomheder, samt delegationer fra 10 andre lande, heriblandt en fra den kinesiske by Taizhou, der også er kendt som ’China Medical City’.

Læs hele artiklen her

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier