MedWatch

Ny model for samarbejde mellem industri og sygehuse klar i april

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, går nu ind i en skarp, verbal duel med Bavarian Nordics topchef, der åbenlyst har kritiseret regionerne i medierne.

Foto: Emil Ryge Christoffersen / Jyllands-Posten

Danske Regioner er i samarbejde med en række centrale brancheorganisationer, herunder Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Medicoindustrien, på trapperne med en ny samarbejdsmodel, der hurtigt kan implementeres. En model, der har bred opbakning fra sygehuse, læger og industri.

Det oplyser formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, som en kommentar til det seneste udspil på MedWatch fra Bavarian Nordics adm. direktør Anders Hedegaard. Hedegaard mener ikke, at sygehusene og regioner i tilstrækkelig grad spiller med, når det handler om at satse på klinisk forskning i Danmark.

Senest har han fremhævet, at den største barriere for samarbejde mellem sundhedsvæsen og industri skal findes i ministerium og styrelser, fordi de opfatter sig selv som kontrollanter.

"...jeg ærger mig.."

Formanden for regionernes sundhedsudvalg, Ulla Astman, har givet direktøren en kold skulder og bedt ham sætte sig lidt mere ind i, hvordan samarbejder etableres. Nu går Bent Hansen i offensiven:

”…jeg ærgrer mig over, at Anders Hedegaard bruger krudtet på at kritisere samarbejdsviljen, når han godt ved, at regionerne sammen med  DI, Dansk Erhverv, Lif og Medicoindustrien allerede arbejder intenst for at finde en bedre model, der hurtigt kan implementeres.

Anders Hedegaard har sågar selv været inddraget i arbejdet, som vi forventer at kunne fremlægge til april med bred opbakning fra sygehuse, læger og industri,” skriver Bent Hansen i en ”replik” sendt på e-mail til MedWatch.

Plads til forbedringer

Bent Hansen erkender dog i sin mail, at der er plads til forbedringer i sundhedsvæsenets samarbejde med virksomheder, men han fyrer med skarpt mod Hedegaards kritik i medierne:

”Jeg forstår Anders Hedegaards interesse og til dels også hans utålmodighed. Men jeg har svært ved at forstå, hvorfor han mod bedre vidende har så stort behov for at udtrykke den i medierne i stedet for som den øvrige industri at gå konstruktivt ind i arbejdet for at finde en effektiv løsningsmodel, så vi kan få bedre og mere forskning på de danske sygehuse,” hedder det fra formanden for Danske Regioner.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier