MedWatch

Lundbeck-direktør fortryder outsourcing

Lundbeck trækker sin produktion hjem fra udlandet, og outsourcingen fra 2004 var en fejl, siger direktør.

Foto: Lundbeck/PR

Først hjemme, så ude og nu hjemme igen. Det danske medicinalselskab Lundbeck har valgt at gå den modsatte vej af mange andre og trækker sin produktion tilbage til selskabets egne fabrikker. Det skriver Berlingske.

Lundbeck valgte ellers at outsource næsten 70 pct. af produktionen i 2004, men det var en fejl, og størstedelen af de 70 pct. er nu trukket hjem igen.

"I 2004 forstod vi ikke, hvor meget mere effektive vi faktisk kunne blive. Vi skulle ikke have outsourcet, men gjorde det, og er blevet klogere," siger Lars Bang der er vicedirektør i Lundbeck og har ansvaret for produktionen.

I stedet for har selskabet ved hjælp af den japanske Lean-model effektiviseret produktionen. Samtidig er der også blevet kigget grundigt på ledelseskulturen i selskabet, og Lars Bang fremhæver over for Berlingske, at det er forandringerne hos medarbejderne, der gør forskellen.

"Der, hvor du får den store effekt, er, når du får lavet den kulturelle og ledelsesmæssig forandring. Uden dem er der ikke noget specielt ved Lean. Lean handler selvfølgelig om værktøjer og metoder og den slags, men det er i langt højere grad et HR- og ledelsesprojekt. Det drejer sig om medarbejderudvikling."

Lundbecks produktion har cirka 1000 medarbejdere fordelt på Danmark, Italien, Mexico og snart kommer Kina også med i gruppen.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier