MedWatch

Fem vigtige spørgsmål, før du forlover dig med big pharma

MedWatch anbefaler:Tidligere chef i biotekvirksomheden Genzyme fortæller om, hvad der skal til for at få succes i samarbejder med store medicinalkoncerner, skriver boston.com

Mange videnskabmænd fra universiteterne og nystartede virksomheder udvikler nye lægemidler. Men at få et lægemiddel gennem det amerikanske Food and Drug Administrations (FDA) udvælgelsesproces og ud på markedet er en lang, dyr og risikofyldt proces.

Mange virksomheder forsøger at dele risikoen ved at indgå partnerskaber eller udlicitere til en større biotek- eller medicinalvirksomhed.

Anthony Newton arbejdede for Genzyme fra 1992 til 2011, hvor han med tiden blev Vice President of Portfolio Management in the Oncology Division.

Han udviklede deres in-licensing proces og beskriver her, hvilke overvejelse det er nødvendigt at gøre sig, for at man kan få succes med at udlicitere sit lægemiddel til en medicinalvirksomhed.

  1. hav et klart værditilbud
  2. Forstå virksomhedens kultur
  3. Forstå strukturen af beslutningstagningen
  4. Sørg for at udvikle interne relationer
  5. Hav en plan for den videre gennemførelse

 

Selvom Genzyme er brugt som grundlag for de fem ovenstående punkter er erfaringerne af en generel natur og kan bruges i forhold til en hvilken som helst medicinalvirksomhed.

Læs hele artiklen med en uddybelse af de fem punkter her

- oversat af Martin Petersen

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier