MedWatch

Gældslandene skylder medicinalfirmaer milliarder

(MedWatch anbefaler) Mens spareplaner på tværs af Europa fører til nedskæringer i sundhedssektoren, oplever hospitaler i Portugal, Italien, Grækenland og Spanien forsinkelser på op til tre år, før de er i stand til at betale for deres lægemidler, skriver Swissinfo.ch.

Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE

De schweiziske medicinalgiganter Roche og Novartis undersøger i år muligheden for at begrænse forsyningerne til nogle af de værste syndere.

Mens de europæiske finansministre pendler mellem krisemøder, fortsætter konsekvenserne af gældsproblemer med at sprede sig på tværs af Europa.

"Den igangværende finansielle krise og dens indvirkning på den økonomiske vækst fortsætter med at påvirke gældsbyrden for mange økonomier. I særdeleshed i Europa, hvor Grækenland står over for eventuel misligholdelse af sine suveræne gældsforpligtelser, og lande som Spanien og Italien har haft deres suveræne gældsforpligtelser nedgraderet," siger Novartis talskvinde Isabel Guerra.

”Gældskrisen har også givet anledning til bekymring for, hvorvidt nogle lande overhovedet er i stand til at betale for Norvartis’ produkter,” tilføjer hun.

Læs artiklen på Swissinfo.ch her.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier