MedWatch

Ingeniører tættere på trådløs kirurgi

(MedWatch anbefaler) Ingeniører på Standford University har skabt en lille trådløs chip, der kører på magnetisk strøm, og som er lille nok til at vandre rundt i kroppen. Det skriver The Information Company.

En dag vil din læge måske sige til dig ”Slug to kirurger, og ring til mig i morgen tidlig." Hvis den dag kommer, kan du takke elektroingeniør Ada Poon.

På den for nyligt afholdte Solid-State Circuits Conference, foran et publikum af fagfæller, fremviste Poon et lille, trådløs, selvkørende medicinsk apparat, der mestrer kontrolleret bevægelse gennem væske – mere nøjagtigt blod. Idéen om oralt indtaget kirurgi er muligvis ikke længere forbeholdt science fiction.

Poon, en adjungeret professor i elektroteknik, er ved at udvikle en ny slags medicinsk udstyr, der kan implanteres eller injiceres i det menneskelige legeme og drives trådløst ved hjælp af elektromagnetiske radiobølger. Ingen batterier, der løber tør. Ingen kabler, der leverer strøm.

Læs hele historien på www.domain-b.com her.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier