MedWatch

Ingeniører tættere på trådløs kirurgi

(MedWatch anbefaler) Ingeniører på Standford University har skabt en lille trådløs chip, der kører på magnetisk strøm, og som er lille nok til at vandre rundt i kroppen. Det skriver The Information Company.

En dag vil din læge måske sige til dig ”Slug to kirurger, og ring til mig i morgen tidlig." Hvis den dag kommer, kan du takke elektroingeniør Ada Poon.

På den for nyligt afholdte Solid-State Circuits Conference, foran et publikum af fagfæller, fremviste Poon et lille, trådløs, selvkørende medicinsk apparat, der mestrer kontrolleret bevægelse gennem væske – mere nøjagtigt blod. Idéen om oralt indtaget kirurgi er muligvis ikke længere forbeholdt science fiction.

Poon, en adjungeret professor i elektroteknik, er ved at udvikle en ny slags medicinsk udstyr, der kan implanteres eller injiceres i det menneskelige legeme og drives trådløst ved hjælp af elektromagnetiske radiobølger. Ingen batterier, der løber tør. Ingen kabler, der leverer strøm.

Læs hele historien på www.domain-b.com her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier