MedWatch

Lægehonorarer skal under lup

I USA skal medicinindustrien fra næste år indberette hver eneste læge, som de betaler penge eller ydelser til . I Danmark overvejer man, hvor langt man skal gå.

Foto: Coloplast / PR

Danske Novo Nordisk og Coloplast er blandt de selskaber, der nu skal opgøre, hvilke læger de betaler for hvilke ydelser, og præcis hvor meget de betaler den pågældende læge. Det dækker alt fra wienerbrødet ved hospitalsafdelingens morgenkonference til lægens rådgivning om et nyt produkt.

Og det er ikke småpenge, der skifter hænder. En første og meget begrænset opgørelse viser, at de kun otte selskaber, der indtil videre har offentliggjort deres betalinger i USA, i 2010 betale 220 mio. dollars eller over 1 mia. kr. i honorar til læger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier