Exiqon nåede milepæl i fjerde kvartal

Exiqon, der udvikler og sælger produkter til analyse af genaktivitet og udvikler teknologier til måling af næste generations biomarkører, nåede "break-even" i fjerde kvartyal 2011.
Ritzau Finans

Den bioteknologiske virksomhed Exiqon nåede i fjerde kvartal en resultatmæssig milepæl, da det blev til et mindre overskud efter skat på 0,8 mio. kr. - en klar forbedring fra samme periode 2010, da bundlinjen viste et tab på 8,9 mio. kr.

Ser man på hele 2011 viste resultatet efter skat dog et underskud på 24,9 mio. kr. mod et underskud på 43,5 mio. kr. i 2010. Omsætningen voksede sidste år 19 pct. til 111,5 mio. kr.

"Siden vores børsnotering i 2007 har vi forfulgt en målsætning om profitabilitet. Vi har i 2011 set en fortsat positiv udvikling i alle vores økonomiske nøgletal, og i fjerde kvartal nåede vi den meget vigtige milepæl, "break-even"," påpeger administrerende direktør Lars Kongsbak i regnskabet.

Exiqons mål for 2012 er et positivt driftsresultat (EBIT) drevet af en fortsat stærk vækst i kerneforretningen, som er salget af life science produkter til forskningsbrug.

Pengestrømmene fra driften ventes at blive positive, og den samlede omsætning spås at lande på ca. 130 mio. kr.

"I 2012 påtænker vi at udvide vores forretning med introduktionen af en omfattende portefølje af nye produkter til messengerRNA-analyse. 2011 var også et fremgangsrigt år for vores diagnostiske forretning, og i 2012 forventer vi at kunne levere vores første validerede biomarkørprofil til tidlig opdagelse af tyktarmskræft, " fortsætter topchefen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også