MedWatch

Novo Nordisk' rival viser vej til fedmemarkedet

Selskaber der arbejder på medicin mod fedme fik onsdag et skulderklap fra FDA, hvor et ekspertpanel anbefaler en godkendelse af selskabet Vivus' middel mod overvægt.

Foto: Carsten Andreasen, Jyllands-Posten - Arkivbillede

Et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, havde sent onsdag godt nyt til flokken af medicinalselskaber, der går efter at levere et medicinsk alternativ til behandling af fedme.

Medicinalselskabet Vivus' vægttabsmiddel, Qnexa, fik overvældende støtte fra ekspertpanelet, der anbefalede midlet godkendt med stemmerne 20-2. Meldingen kom efter børslukketid, og har en overgang fordoblet Vivus' aktiekurs på eftermarkedet.

Desuden steg konkurrenterne Orexigen og Arena Pharmaceuticals med henholdsvis 14 og 6 pct., beretter Fierce Markets. Herhjemme er Novo Nordisk i den afsluttende udviklingsfase 3 med Victoza til behandling af fedme, og vil om alt går glat kunne indsende registreringsansøgning i 2013. Desuden har Neurosearch arbejdet med vægttabsmidlet Tesofensine, men programmet synes næsten at være opgivet og ventes overført til et nyt biotekselskab Aniona.

Det var anden gang, at Vivus forsøgte sig hos ekspertpanelet. Første gang krævede FDA yderligere studier af midlets bivirkninger.

FDA skal nu senest den 17. april afgøre, hvorvidt styrelsen vil følge eksperternes anbefaling og give en markedsføringsgodkendelse til Qnexa. Det vil i givet fald være første gang siden 1999, at et receptpligtigt vægttabsmiddel får markedsføringstilladelse i USA.

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier