MedWatch

Finanshus: Novos overskudsgrad står foran tigerspring

Det tyske finansfirma Berenberg Bank forudser super udvikling i Novo Nordisk - men tøver med at ændre hold-anbefaling.

Novo Nordisks lønsomhed vil udvikle sig eksplosivt i de kommende år, når højmarginprodukter som Victoza og Novos næste insulingeneration, det langtidsvirkende Degludec og insulinmixet DegludecPlus, folder sig ud på markedet for diabetesbehandling.

Det vurderer det tyske børshus Berenberg Bank i en ny sektoranalyse. Bankens analytikere Alistair Campbell og Louise Hinds erkender samtidig, at deres estimater for Novo Nordisks resultatudvikling hidtil har været for konservative.

"Vi har undervurderet den indflydelse, Victoza har haft på marginerne. Degludec vil have tilsvarende egenskaber. Som konsekvens heraf har vi hævet vores marginforventninger væsentligt på mellemlangt sigt. Vi ser en overskudsgrad stigende fra 34 pct. i 2011 til 45 pct. i 2016," skriver analytikerne i et notat.

Får Berenberg Bank ret, vil Novo Nordisk næsten fordoble driftsindtjeningen i de kommende fem år fra 22,4 mia. kr. i 2011 til 44 mia. kr. i 2016. Samtidig vil Novo Nordisk blive nødsaget til at sætte et nyt langsigtet mål for overskudsgraden. Det nuværende er 35 pct.

Berenberg har imidlertid ikke Novo Nordisk på sin købsliste. Kursmålet for aktien er løftet til 870 fra 765, men det repræsenterer ”ikke helt stort nok potentiale til at ændre Hold-anbefalingen,” skriver banken.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier