MedWatch

Dansk professor i nøglerolle i diabetes-projekt

Professor Oluf Borbye Pedersen fra Københavns Universitet tager sammen med kolleger og EU-penge i ryggen kampen op med aggressiv diabetes.

Mere end 10 procent af de folk, som lider af forhøjet blodsukker, ender med at udvikle type 2 diabetes inden for to år, og 10 til 20 procent af de berørte reagerer så dårligt på behandling af sygdommen, at det ender med at føre til komplikationer.

En omfattende europæisk forskningsindsats med dansk deltagelse og funding fra EU tager kampen op med aggressiv diabetes på en lang række fronter.

”Med den viden, vi har i øjeblikket, ser det ud til, at risikoen for at udvikle type 2 diabetes skal findes i ændringer i vores 25.000 gener og ændringer i de hundredvis af bakterietyper, der er i vores tarmsystem,” siger professor Oluf Borbye Pedersen.

Han er professor i Molecular Metabolism and Genetics ved Novo Nordisk Foundation Centre for Basic Metabolic Research, samt ved Lundbeck Foundation Center for Applied Medical Genomics , begge under Københavns Universitet.

Professor Oluf Borbye Pedersen har netop modtaget et legat fra EU på 11 mio. kr. for sit ”Innovative Medical Initiative” – som det hedder sig – til at undersøge den tarmbakterie, som forskerne mener spiller en rolle i den aggresivt stigende udvikling i udbredelsen af diabetes.

Læs hele historien fra healthcanal.com her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier