MedWatch

NeuroSearch gennemfører nedsættelse af aktiekapitalen

På gårsdagens ekstraordinære generalforsamling gav aktionærerne i Neurosearch ledelsen lov til at nedsætte aktiekapitalen fra 491,1 mio. kr. til 24,6 mio. kr.

På sin generalforsamling har Neurosearch fået nedsat sin aktiekapital fra 491,1 mio. kr. til 24,6 mio. kr. Det er sket ved at sænke den pålydende værdi af en aktie til 0,05 kr. fra 1 kr.

Den nominelle værdi af selskabets aktier er i dag 20 kr. Men Neurosearchs aktier handles for tiden under den nominelle værdi. Og eftersom selskabsloven forbyder at udstede aktier under den nominelle værdi, vil Neurosearch ikke kunne udstede nye aktier, hvis selskabet skulle få lyst til det.

"Vedtagelse af forslaget vil give selskabet mulighed for at udstede nye aktier, hvis det måtte blive relevant og forudsat, at bemyndigelse fra aktionærerne er til stede," forklarede ledelsen tidligere.

En nedsættelse af aktiekapitalen vil hverken udvande eksisterende aktiebeholdninger eller have indflydelse på antallet af aktier ejet af den enkelte aktionær.

En særlig spidsfindighed ved Neurosearch-aktien er, at den i virkeligheden består af 20 underliggende aktier, der frem til mandag havde en pålydende værdi på 1 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier