MedWatch

Nyt center for nanomedicin i støbeskeen

Et nyt forskningscenter for nanomedicin skal have førsteklasses forskning, men også være i top med evnen til at kommercialisere forskningen, så man med mere venturekapital kan forvandle videnskab til nye virksomheder og produkter.

Medicon Valley barsler med et nyt center for forskning i nanomedicin. På begge sider af Øresund er man i disse måneder ude med raslebøssen hos de store, rige milliardfonde i forsøget på at skrabe flere hundrede millioner ind til centret, skriver Berlingske Business.

”Vi er i øjeblikket i fuld gang med forberedelserne til at rejse privat fondskapital til en forsknings- og forretningsmæssig satsning som i en særlig grad fokuserer på nanomedicin – et Drug Delivery Center i Øresundsområdet,” siger Stig Jørgensen, direktør for Medicon Valley Alliance.

Ambitionen er, at nanomedicincentret ikke bare skal mestre en forskning i verdensklasse, men også mestre at kommercialisere forskningen, så den kan omsættes til spirende forretninger og nye produkter.

”Vi regner med, at ansøgningen til fonde som Novo Fonden, Lundbeckfonden, svenske fonde med videre ligger klar inden årets udgang. Der skal flere hundrede millioner kroner til. Helt afgørende bliver det, at vi får en internationalt kendt verdensklasseforsker til at stå i spidsen for dette center,” siger han til avisen.

Forbilledet for det nye nanomedicincenter er det privatfinansierede Wyss Institut, som er ligger i Boston.

Medicon Valley er en svensk-dansk life science klynge, som omfatter virksomheder, universiteter og hospitaler i Københavnsområdet og det sydlige Sverige omkring Skåne.

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier