MedWatch

Nyt center for nanomedicin i støbeskeen

Et nyt forskningscenter for nanomedicin skal have førsteklasses forskning, men også være i top med evnen til at kommercialisere forskningen, så man med mere venturekapital kan forvandle videnskab til nye virksomheder og produkter.

Medicon Valley barsler med et nyt center for forskning i nanomedicin. På begge sider af Øresund er man i disse måneder ude med raslebøssen hos de store, rige milliardfonde i forsøget på at skrabe flere hundrede millioner ind til centret, skriver Berlingske Business.

”Vi er i øjeblikket i fuld gang med forberedelserne til at rejse privat fondskapital til en forsknings- og forretningsmæssig satsning som i en særlig grad fokuserer på nanomedicin – et Drug Delivery Center i Øresundsområdet,” siger Stig Jørgensen, direktør for Medicon Valley Alliance.

Ambitionen er, at nanomedicincentret ikke bare skal mestre en forskning i verdensklasse, men også mestre at kommercialisere forskningen, så den kan omsættes til spirende forretninger og nye produkter.

”Vi regner med, at ansøgningen til fonde som Novo Fonden, Lundbeckfonden, svenske fonde med videre ligger klar inden årets udgang. Der skal flere hundrede millioner kroner til. Helt afgørende bliver det, at vi får en internationalt kendt verdensklasseforsker til at stå i spidsen for dette center,” siger han til avisen.

Forbilledet for det nye nanomedicincenter er det privatfinansierede Wyss Institut, som er ligger i Boston.

Medicon Valley er en svensk-dansk life science klynge, som omfatter virksomheder, universiteter og hospitaler i Københavnsområdet og det sydlige Sverige omkring Skåne.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier