MedWatch

FDA sætter Novos fedme-konkurrent under lup

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, kan kræve flere data for fedmemidlet Qnexa. Medicinen er fra den amerikanske medicinalvirksomhed Vivus, der lige som Novo Nordisk kæmper med at få et fedmemiddel på markedet.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, vil muligvis kræve yderligere hjerte/kar-data, før de kan vurdere vægttabsmidlet Qnexa fra amerikanske Vivus. Det skriver Bloomberg News.

I et briefingdokument, offentliggjort fredag, beder FDA's ansatte et ekspertpanel om at vurdere, om de eksisterende data giver behov for at gennemføre yderligere et "hjerte/kar" studie før godkendelse. Ekspertpanelet skal efter planen mødes for at se på de eksisterende data for Qnexa onsdag i næste uge.

Analyser af hjertekar-data har indtil videre i en "vis udstrækning" været "betryggende", hedder det i dokumentet.

Novo Nordisk er i den afsluttende udviklingsfase 3 med Victoza til behandling af fedme, og vil om alt går glat kunne indsende registreringsansøgning i 2013.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier