MedWatch

Novo-datter afleverer kanonregnskab

Novo Nordisks datterselskab FEF Chemicals havde sidste år en indtjening på 42,5 mio. kr. Det er mere end en tredobling sammenlignet med året før.

FEF Chemicals præsterede en salgsvækst på 28 pct. og en vækst i driftoverskuddet på imponerende 212 pct. sidste år. Det skriver Dagbladet Børsen torsdag.

Samlet set havde selskabet, der er et datterselskab til giganten Novo Nordisk, en omsætning på 293,5 mio. kr.

"En væsentlig årsag til vores vækst i 2011, både i salg og indtjening er, at vi er begyndt at sælge insulin til brug som hjælpestof ved produktion af andre lægemidler," siger selskabets administrerende direktør Søren Damtoft til Børsen.

Tidligere købte det amerikanske selskab EMD Milipore insulin af Novo Nordisk og solgte det videre, men den aftale har Novo Nordisk nu opsagt og lader i stedet FEF Chemicals stå for det. Modellen betyder, at Novo Nordisk nu holder hele indtjeningen fra salget i egne rækker.

FEF Chemicals regner også med en tocifret vækst i 2012.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier