Leo Pharma forsøger at udvikle ny psoriasispille

En ny pille, som LEO Pharma arbejder på, kan ændre behandlingen af Psoriasis.
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

De fleste mennesker vil hellere tage en enkelt pille end bruge tid på at smøre cremer ud, når de skal behandle deres psoriasis.

Derfor har selskaber, som producerer lægemidler til behandling af psoriasis, længe været på jagt efter en pille-løsning, men uden held. Nu ser det dog ud til, at danske LEO Pharma er tættere på end nogensinde før - og alligevel nogle år fra målet endnu, om alt går vel.

Selskabet har indgået en licensaftale med det amerikanske biotekselskabet Virobay, der forsøger at udvikle en oral behandlingsform mod sygdommen.

”Der er allerede en række systemiske behandlingsmuligheder mod psoriasis på markedet, det vil sige injektionsbehandlinger og orale behandlinger. Men det er klart, at hvis man kan komme med en tabletbehandling, som både er sikker og effektiv, vil det være et gennembrud og noget, der gør en forskel for patienterne, det er der ingen tvivl om, "siger administrerende direktør i LEO Pharma Gitte P. Aabo om samarbejdet.

Lang vej endnu

Hun understreger, at eftersom stoffet endnu kun er i den prækliniske fase, er udviklingen forbundet med stor usikkerhed.

”Der er selvfølgelig lang vej, inden vi er i mål, så derfor er vi også meget interesseret i at lave flere aftaler af den her slags,” siger Gitte P. Aabo

Alligevel har Leo Pharma sat fut under udviklingen af pillen, som man håber på at kunne havde klar om seks år.

Samarbejdet med Virobay er en del af selskabets vækststrategi, som blev igangsat i 2009. Herunder har Leo Pharma også købt det australske biotekselskab Peplin, som har udviklet solkeratosemidlet Picato, der netop er godkendt i USA.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også