MedWatch

Aktier: Mere risiko-villighed tynger Novo Nordisk

Aktie-investorerne har fået appetit på mere risiko på baggrund af gode nyheder fra Tyskland, Italien og Spanien. Det giver bagslag til den defensive Novo Nordisk-aktie. (opdateret)

De europæiske investorer vælger tirsdag middag at se bort fra de negative vinde fra flere kreditvurderingsbureauer som har nedjusteret dels lande og dels banker i Europa. Til gengæld fokuserer de på en stærk tysk erhvervstillid, mens en stigende risiko-lyst afspejles i faldende omkostninger til finansiering af statsgælden i såvel Italien som Spanien.

Men som ofte før skiller det danske marked sig ud fra mængden, idet C20-indekset er kraftig påvirket af et mindre fald i Novo Nordisk, der i kraft af aktiens defensive karakter typisk trækker ned, når de cykliske aktier stiger ved øget risikoappetit. Samtidig trækker TDC markant ned efter kapitalfonden NTC harsolgt en stor aktiepost.

Det danske toneangivende aktieindeks, C20, ligger ved middagstid 0,1 pct. lavere i 444,55 mens de europæiske indeks samtidig ligger med stigning er mellem 0,2 pct. og 0,8 pct.

Novo Nordisk bliver igen brugt som likviditetsgenerator til køb af mere risikobetonede aktiver. Der betød i løbet af formiddagen et fald i kursen på 0,6 pct. til 766,50 kr., da investorerne solgte ud for at finansiere opkøb i mere cykliske aktier.

Novo Nordisk-aktiens store tyngde i C20 indekset på mere end 40 pct. holdt det danske C20-indeks i rødt hele dagen. Aktien lukkede 0,7 pct. lavere 766 kr.

 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier