MedWatch

Storbank: Novo Nordisk-kurs er tæt ved at ramme loftet

Kurspotentialet i Novo Nordisk er begrænset, og investorerne kan blive fristet til at tage gevinster hjem efter en stigning på 14 pct. siden begyndelsen af februar.Sådan lyder advarslen fra den amerikanske storbank, JPMorgan Chase, som holder fast i sin anbefaling "neutral".

Den amerikanske storbank JPMorgans analytikere peger på, at en succesfuld lancering af Novos næste insulingeneration, Degludec, allerede er afspejlet i kursen. Samtidig er salgsestimaterne for Victoza nu på et så højt niveau, at yderligere forhøjelse synes usandsynlige.

JPMorgan løfter dog kursmålet for Novo Nordisk med 95 kr. til 795 kr., hvilket svarer til 18 gange den estimerede driftsindtjening i 2013. Baseret på tilbagediskontering af fremtidig indtjening har banken regnet sig frem til værdi pr. aktie, der ligger et stykke lavere, nemlig på 727 kr.

"Selv hvis man lægger 1 mia. dollar i omsætning til Victoza i fedme (70 kr./aktie) og øger estimatet for hæmofiliforretningen 55 kr. vil det kun tage værdien til 850 kr. pr. aktie, svarende til 12 pct. potentiale," skriver JPMorgan.

Bankens nuværende modeller tager allerede højde for et salg af Victoza til diabetesbehandling på 4,3 mia. dollar i 2020 samt en vækst i insulinsalget på 16 pct. i 2012 og 19 pct. i 2013.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier