MedWatch

Lægemidler trækker dansk økonomi frem

En analyse slår fast, at den danske lægemiddelindustri har meget stor betydning for dansk økonomi.

Foto: Novo Nordisk/PR

Regnskabet fra Novo Nordisk forleden talte sit eget tydelige sprog; det går forrygende for flagskibet i dansk medicinalindustri. Og en ny analyse fra Handelsbanken viser, at det i høj grad er de danske lægemiddelkoncerner, der er med til at holde dansk økonomi kørende.

Analysen, der er baseret på tal fra Danmarks Statistik, er omtalt i dagbladet Børsen i dag, og til avisen konkluderer cheføkonomi Handelsbanken, Jes Asmussen:

”Tallene viser, at det, som for øjeblikket især er med til at redde dansk økonomi fra at gå i recession, er de mindre konjunkturafhængige dele af den danske industriproduktion, og at det blandt dem især er medicinindustrien som trækker.”

Analysen refererer til december 2011s stigning i den danske industriproduktion.

”Set i forhold til samme måned sidste år var der tale om en real fremgang på 10,1 pct, og dykker man ned og ser på de enkelte brancher fremgår det, at medicinproduktionen i december steg med eksplosive 52,3 pct. – eller 28 pct. hvis man ser på 4. kvartal 2011,” skriver Børsen.

På sidste uges pressemøde i Novo Nordisk, hvor MedWatch deltog, gjorde topchef Lars Rebien Sørensen da også meget ud af at fortælle om selskabets betydning i det samlede samfundsregnskab. Han fremhævede bl.a. en skattebetaling på 2,33 mia.kr. i 2011 og en direkte og afledt jobeffekt på over 65.000 mennesker

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier