MedWatch

Handelsbanken positiv på Novo Nordisk og William Demant

På kort sigt er der potentiale i de to af de førende danske selskaber inden for medicin og medico

Har man de kortsigtede briller på som investor kan det være en god idé at gå efter aktier i Novo Nordisk, TDC og William Demant, mener Handelsbanken Capital Markets, der derimod ikke har den store fidus til A.P. Møller - Mærsk, Danske Bank og FLSmidths kursudvikling de næste tre måneder.

Det fremgår af en analysekommentar fra Handelsbanken, der pointerer, at den kortsigtede anbefaling er uafhængig af bankens standardanbefalinger, som rækker 12 måneder frem.

Årsagen til, at Handelsbanken mener, at Novo Nordisk kan være et hit på den korte bane, er, at aktien har klaret sig relativt svagt i forhold til markedet som følge af lanceringen af det konkurrerende, diabetes 2-produkt, GLP-1'eren Bydureon.

Forventninger om et stærkt USA-salg båret af de seneste prisstigninger, en styrket dollar og en stærk position på det amerikanske og asiatiske marked trækker i samme retning.

I relation til TDC nævnes en relativt svag kursudvikling også blandt årsagerne samt en markant vækst for YouSee, gode defensive egenskaber og det nylige forlig med polske TPSA.

En stærk position på høreapparatmarkedet gør udslaget for William Demant, der også nyder godt af stordriftsfordele, nogle godt sælgende produkter og en fin modtagelse af Intiga.

For både A.P. Møller - Mærsk og FLSmidth gælder det, at Handelsbankens analytikere mener, at aktierne er "overkøbt" efter de seneste pæne kursstigninger. Med hensyn til A.P. Møller frygter banken desuden, at bedringen i raterne vil blive kortvarig, og at raterne igen vil blive presset nedad.

I FLSmidth er frygten, at cementdivisionen har skuffet i fjerde kvartal. Desuden vil aktien formentlig blive hårdt ramt, hvis uroen på de finansielle markeder blusser op igen.

At Danske Bank er havnet på Handelsbankens liste over de danske aktier, som ventes at klare sig ringest på kort sigt, skyldes blandt andet, at banken ser en stor risiko for massive nedskrivninger i fjerde kvartal - særligt i relation til Torm og Irland.

- Markedet er for optimistisk i forhold til nettorenteindtægterne, hvilket hæver risikoen for, at Danske Bank skuffer i forbindelse med årsregnskabet, argumenter Handelsbanken, der anser Danske Banks profitabilitet for langt dårligere end bankens nærmeste konkurrenter.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier