MedWatch

Analytikere venter Novo-opjustering for 2012

Ifølge estimaterne for Novo Nordisks' årsregnskab kan vi forvente en opjustering for 2012.

Når Novo Nordisk gør rede for den forventede indtjening i indeværende regnskabsår torsdag, ligger en opjustering af de foreløbige forventninger fra oktober i kortene. Det fremgår af analytikernes estimater over indtjeningen.

Ifølge de indsamlede estimater fra SME Direkt venter analytikerne en omsætningsvækst på 11,8 pct. og en vækst i driftsresultatet i 2012 på 14,9 pct. i danske kroner. Novo Nordisks foreløbige planer fra oktober lyder til sammenligning på en vækst i driftsresultatet på omkring 11,5 pct., og en stigning i omsætningen op mod 10 pct.

Tidligere forventninger forbundet med usikkerhed

Medicinalkoncernens foreløbige 2012-forventninger lød således:

"en høj encifret salgsvækst og en vækst i resultat af primær drift tæt på 10 pct., begge dele opgjort i lokal valuta. Men i danske kroner estimeredes omsætningsvæksten atlande på omkring 0,5 pct.point højere end i lokal valuta, og for den primære drifts vedkommende vurderes den at blive omkring 1,5 pct.point højere end i lokal valuta. Novo Nordisk påpegede dog, at forventningerne var "forbundet med en usædvanlig høj grad af usikkerhed".

Styrkede valutakurser ligger bag

Hos Jyske Bank påpeger analytiker Frank Hørning Andersen at det er de styrkede kurser på Novo Nordisks største afregningsvalutaer, der ligger bag den ventede opjustering.

"Baseret på den nuværende underliggende guidance for 2012 forventer vi, at styrkelsen af dollar overfor kroner vil få Novo til at guide en vækst i omsætningen og EBIT i kroner på hhv. 10 pct. og 14,7 pct. for 2012."

Dollar er styrket knap 5 pct. siden de foreløbige forventninger blev fremsat. Men også japanske yen har fået gevaldigt medvind siden oktoberprognosen med en stigning på 4,7 pct.

Ifølge Novo Nordisk giver en 5 pct.s ændring i valutakurserne en effekt på 700 mio. kr. for dollar og 155 mio. kr. for yen på årsbasis målt på resultatet af primær drift.

Den større driftsindtjening flyder dog ikke igennem til bundlinjen, da Novo Nordisk afdækker valutakursudsving cirka et år frem i tiden og derfor traditionelt har tab på valutaafdækningskontrakter i samme størrelsesorden.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier