MedWatch

Zealand Pharma lukrerer på biotekkrise

I Zealand Pharma hjælper krisen i biotekbranchen med til at tiltrække de bedste højtuddannede til virksomheden, siger David Solomon, adm. direktør i Zealand Pharma.

Foto: Zealand Pharma/PR

Hvordan I ser mulighederne for at skaffe kvalificeret, højtuddannet arbejdskraft i Danmark i 2012?

”Vi er meget heldige i Danmark, for der er flere ph.d.-grader i life science per indbygger end i noget andet land i verden. Så vi har mange talentfulde mennesker at tage af. Zealand Pharma er 13 år gammel, og der er en stor loyalitet her, fordi medarbejderne godt kan lide kulturen. Den gennemsnitlige tid for, hvor lang tid medarbejderne har været i virksomheden, er tæt på syv år. Folk er tilfredse, og vi får derfor også mange ansøgninger, når vi skal ansætte flere. Det ville også være tilfældet i 2012, tror jeg.”

Skal I bruge mere højtuddannet arbejdskraft i Danmark i 2012?

”Vi afgav et løfte til aktionærerne om, at vi ikke vokser mere end 100 mennesker, så som det ser ud nu kan vi ikke ansætte mange flere, for vi er 96.”

Hvad ser I som den største barriere for at tiltrække den bedste, højtuddannede arbejdskraft til Danmark på lidt længere sigt

”Eftersom biotekmiljøet er meget udfordret i øjeblikket, og Zealand Pharma er et af de succesfulde selskaber, og mange andre er mindre succesfulde, er barriererne for at hyre folk mindre for os. Når vi f.eks. annoncerer et job, får vi måske omkring 200 ansøgninger og alle fra højtuddannede med ph.d.-grader. I de sidste fire år, hvor jeg har været CEO, har vi aldrig haft vanskeligheder med at få rigtig gode medarbejdere. Hvis der er nogen barrierer med at få den mest kvalificerede, så er det ofte fordi, de er ansat i f.eks. Novo med en høj løn og har arbejdet der de sidste ti år. Når vi har 200 ansøgere til et job, så er det fordi, vi er i stand til at tiltrække dygtig arbejdskraft. Men toptalenterne er allerede ansat i Tyskland af Boehringer Ingelheim eller i USA af Pfizer.”

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier