MedWatch

Zealand Pharma lukrerer på biotekkrise

I Zealand Pharma hjælper krisen i biotekbranchen med til at tiltrække de bedste højtuddannede til virksomheden, siger David Solomon, adm. direktør i Zealand Pharma.

Foto: Zealand Pharma/PR

Hvordan I ser mulighederne for at skaffe kvalificeret, højtuddannet arbejdskraft i Danmark i 2012?

”Vi er meget heldige i Danmark, for der er flere ph.d.-grader i life science per indbygger end i noget andet land i verden. Så vi har mange talentfulde mennesker at tage af. Zealand Pharma er 13 år gammel, og der er en stor loyalitet her, fordi medarbejderne godt kan lide kulturen. Den gennemsnitlige tid for, hvor lang tid medarbejderne har været i virksomheden, er tæt på syv år. Folk er tilfredse, og vi får derfor også mange ansøgninger, når vi skal ansætte flere. Det ville også være tilfældet i 2012, tror jeg.”

Skal I bruge mere højtuddannet arbejdskraft i Danmark i 2012?

”Vi afgav et løfte til aktionærerne om, at vi ikke vokser mere end 100 mennesker, så som det ser ud nu kan vi ikke ansætte mange flere, for vi er 96.”

Hvad ser I som den største barriere for at tiltrække den bedste, højtuddannede arbejdskraft til Danmark på lidt længere sigt

”Eftersom biotekmiljøet er meget udfordret i øjeblikket, og Zealand Pharma er et af de succesfulde selskaber, og mange andre er mindre succesfulde, er barriererne for at hyre folk mindre for os. Når vi f.eks. annoncerer et job, får vi måske omkring 200 ansøgninger og alle fra højtuddannede med ph.d.-grader. I de sidste fire år, hvor jeg har været CEO, har vi aldrig haft vanskeligheder med at få rigtig gode medarbejdere. Hvis der er nogen barrierer med at få den mest kvalificerede, så er det ofte fordi, de er ansat i f.eks. Novo med en høj løn og har arbejdet der de sidste ti år. Når vi har 200 ansøgere til et job, så er det fordi, vi er i stand til at tiltrække dygtig arbejdskraft. Men toptalenterne er allerede ansat i Tyskland af Boehringer Ingelheim eller i USA af Pfizer.”

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier