MedWatch

Cashburn på første klasse

Ugens aktie: I flere år fremstod Genmab som dansk bioteknologis flagskib med store forventninger.Men investorernes begejstring over chance- og risiko-betonede investeringer er til at overse.

Foto: Genmab / PR

Genmab har gennem mange år fremstået som dansk bioteknolgis flagskib, eller i hvert fald den offentligt noterede del af dansk bioteknologis darling. Genmab er på den måde et levende bevis på, at forventningens glæde er den største - ikke mindst når det gælder investering i bioteknologivirksomheder.

De håbefulde investorer så efter børsintroduktionen i de glade dotcom-dage børsværdien stige de første tre dage efter introduktionen i oktober 2000 for derefter at blive mere end halveret i løbet af mindre end et år, faktisk faldt den med mere end 60 pct. efter et kraftspring op i den mellemliggende periode. Herefter fordobledes kursen i løbet af foråret 2002 for atter at falde støt frem til efteråret, hvor der i september brat blev skåret godt 2/3 af værdien, som samlet kunne opgøres til ca. 520 mio. kr. eller under en tiendedel af værdien efter introduktionen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier