MedWatch

Lundbeckfonden sender 1 mia kr til biotek

Lundbeckfonden skruer voldsomt op for pengegaverne til sundhedsvidenskabelig forskning og vil mere end fordoble investeringer i biotek.

Foto: Lundbeck/PR

1 milliard kroner. Så meget kan lovende biotekselskaber se frem til at få af Lundbeckfonden inden for de næste tre år, skriver dagbladet Børsen

Lundbeckfonden etablerede sin ventureaktivitet for to år siden og har indtil nu investeret omkring 400 mio. kr.

”Industrien er ved at lære ikke at fokusere så meget på ”storytelling”, og hvordan de rejser penge, men hvordan de får projekterne igennem på markedet,” siger han og peger på, at branchen samtidig er blevet mere omkostningsbevidst.

Også fokus på universiteter

I 2011 uddelte fonden godt 500 mio. kr. til sundhedsvidenskabelig forskning på de danske universiteter, skriver dagbladet Børsen.

”Vi har jo brug for gode kandidater fra universiteterne på tværs af mange fagområder, da vi skal bruge dem i industrien på sigt,” siger Christian Dyvig, adm. direktør i fonden.

Forskningsaktiviteten på universiteterne har fulgt en opadgående kurve de sidste ti år, og her har donationer fra erhvervsdrivende fonde som Novo Nordisk Fonden og Lundbeckfonden spillet en væsentlig rolle.

”Vores uddelinger svarer til, hvad det koster at drive hele det sundhedsvidenskabelige fakultet i Odense, både undervisning og forskning. Inden for vores uddelingsområder er vi ved at være en betydelig del af forskningsaktiviteten på universiteterne,” siger Christian Dyvig til dagbladet Børsen.

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage her, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier