MedWatch

Marihuana-medicin forsøger godkendelse i USA

Britiske GW Pharma arbejder på, at det amerikanske lægemiddelagentur godkender selskabets marihuana-baserede smertemedicin mod kræft og sluser det ind på markedet.

FDA, det amerikanske lægemiddelagentur, er dommeren, når GW Pharmas marihuana-baserede smertemedicin mod kræft skal forsøge at komme igennem nåleøjet til det amerikanske marked.

Det skriver International Business Times.

Medikamentet Sativex, der indtages gennem en mundspray, er det første, der er fremstillet af uforarbejdet cannabis i stedet for en syntetisk fremstillet version.

Sativex er allerede blevet godkendt til behandling af spasiticitet ved multipel sklerose i Canada, England, New Zealand og en række europæiske lande, herunder Danmark.

Enorm effekt på politik

Hvis FDA godkender Sativex, kan det få enorm effekt på USA’s politik vedrørende medicinsk marihuana. Det Amerikanske Narkotika Agentur klassificerer stoffet som ulovligt, og ifølge loven er det ikke accepteret til medicinsk brug. 16 stater, samt Washington D.C., bruger det dog ved lægelig anbefaling.

Aron Lichtman, professor ved Virginia Commonwealth University og formand for the International Cannabinoid Research Society, mener, at sammenhængen mellem befolkningens generelle holdning og regeringens retningslinjer over for marihuana ikke stemmer overens.

”Det virker for mig, som et firma med store visioner vil sige: Hvis der efterspørgsel og behov, kunne vi udvikle et medikament, der ville hjælpe mennesker og vi vil tjene en masse penge,” siger han til nyhedsbureauet AP.

Hovedparten af den amerikanske befolkning støtter legaliseringen af medicinsk marihuana.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier